Skip to main content

© Jasolid. Alle rechten voorbehouden.

Antislip galerijvloer

Een VvE (Vereniging van Eigenaren) van een appartementencomplex in Haarlem benaderde ons vanwege gladheidsproblemen op de galerij van de bovenste etage. Deze galerijvloer was in het verleden door een lokale schilder al eens voorzien van, vermoedelijk, een betonverf. Deze betonverf maakte de gladheidsproblemen alleen maar erger. Bij vorstperiodes was het zelfs zo erg, dat de vloer nauwelijks beloopbaar was.

Aan ons werd gevraagd of wij een oplossing konden bieden. Na een inventarisatie van de problemen en een beoordeling van de situatie, hebben wij de VvE op locatie geadviseerd en geïnformeerd wat onze werkwijze is en welke opties er mogelijk zijn. Dit hebben wij verduidelijkt met samples, zodat de VvE exact kan ervaren wat het uiteindelijke resultaat gaat worden. 

Nadat de VvE in de ledenvergadering heeft besloten om deze werkzaamheden uit te voeren, zijn wij aan de slag gegaan. Als eerste hebben wij de huidige betonverf verwijderd om zo tot een gezonde betonnen ondergrond te komen. Vervolgens zijn de dilataties afgedicht met een scheuroverbruggend systeem wat opgenomen kan worden in het vloersysteem. Zo hoeft de VvE voor zeer lange tijd niet meer om te kijken naar deze afdichting.
Daarna is het beton voorzien van een zeer snel uithardende Primer. De randen, opstanden en andere delen die niet belopen worden, zijn voorzien van een gladde afwerking in kleur. Hierdoor vervuilen deze onderdelen nauwelijks en zijn ze, indien nodig, zeer goed te reinigen
Het vloerveld is voorzien van een Hechtlaag waarop een Antisliplaag is aangebracht. Vervolgens is deze laag gesealed voor een zeer duurzaam eindresultaat.

De bewoners en hun bezoekers kunnen de galerij weer veilig betreden. Zelfs in de winter. En mocht het nodig zijn; het aangebrachte systeem is bestand tegen dooizouten dus er kan zout gestrooid worden in het geval van ijsvorming op de vloer.